Laimīgu ceļu!

vacija_2015

Projekta Erasmus + „Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas audzēkņu mācību prakses un pedagogu pieredzes apmaiņa Vācijā un Igaunijā”  ietvaros, izglītības programmas „Ēdināšanas pakalpojumi” IV kursa audzēkņi no 2015.gada 4.marta līdz 2015.gada 3.aprīlim dosies uz Vāciju kvalifikācijas praksē.

Dāvis Vaivads, Guntars Martinskis un Linda Annuškāne praktizēsies kā pavāri pieczvaigžņu viesnīcā „Swissotel Bremen”, bet Agnese Dupuša un Krista Bērziņa restorānā „LUV”.

Projekta mērķis ir uzlabot prakses iemaņas un kompetences jauniešiem, kuri iegūst sākotnējo profesionālo izglītību ēdināšanas pakalpojumu specialitātē.

Sadarbība ar Vācijas firmu „Solo Neue Zeiten AG” jau notiek sesto gadu un mēs esam gandarīti, ka par mūsu skolas audzēkņiem atzinīgi izsakās, esot zinātkāri, cenšas sevi pilnveidot, ir vēlme izzināt, izmēģināt un sastrādāties.

Prakses noslēgumā praktikanti saņems Europass sertifikātu, kas ir apliecinājums par viņu profesionālajām prasmēm un paver labākas iespējas konkurēt darba tirgū.

Guntars, Linda, Agnese un Krista pagājušā gada vasarā projekta ietvaros bija praksē Igaunijā un paši jaunieši saka : „Mēs savu darba tikumu un skolā iegūtās zināšanas nostiprinām Eiropā, atgriežamies Latvijā ar papildinātām zināšanām. Izzinājām igauņu virtuvi un tradīcijas, tagad būs interesanti salīdzināt  vācu virtuvi ar latviešu virtuvi. „

Kā viņiem būs veicies, uzzināsim, kad jaunieši atgriezīsies.

Laimīgu ceļu un lai izdodas!

 

Projekta vadītāja Ināra Bakmane

This entry was posted in erasmus+. Bookmark the permalink.