Pavāru konkursa rezultāti

Nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā noskaidroti Latvijas labākie jaunie pavāri un viesmīļi. Pavāra profesijā sacentās audzēkņi no dažādām profesionālās izglītības iestādēm un otrajā vietā ierindojās Aija Ruža no Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas.

Pavaru_konkurs_Riga_2016

Pavāru uzdevums bija 6 stundu laikā pagatavot 3 veidu (veģetārā, gaļas un zivju) pirkstēdienu uzkodas, no katra veida pa 6 uzkodām, 6 porcijas silto pamatēdienu no cūkas pavēderes, dārzeņiem un griķiem, ar bešamelmērci, kā arī pagatavot konditorejas izstrādājumu un 6 porcijas deserta «Rupjmaizes kārtojums» brīvi izvēlētā veidā.

Par vislabāko sniegumu sacentās 6 topošie pavāri, kas reģionālajos konkursos uzrādījuši visaugstākos rezultātus.

Jaunos profesionāļus vērtēja labākie aroda speciālisti. Konkursa žūrijas locekļi pavāra profesijā:

  • Raimonds Zommers – SIA „Entresol” valdes loceklis, šefpavārs;
  • Svetlana Rižkova – biedrības „Pavāru klubs” prezidente;
  • Ina Poliščenko – restorāna „Trīs” pavāre;
  • Viesturs Lasmanis – SIA „Entresol” pavārs;
  • Ingmārs Ladigs – restorāna “Ostas Skati” šefpavārs.

Nacionālo profesionālās meistarības konkursu VIAA rīkoja, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu pavāra un viesmīļa profesijas, kā arī veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

 

This entry was posted in Fotogalerija, Raksts. Bookmark the permalink.