Ekskursija Mākslas pasaulē

     Saulainajā  23. marta rītā grupa Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas skolēnu devās braucienā uz Jēkabpili, lai aplūkotu mākslas izstādi pilsētas Tautas namā. Tur apskatāmo darbu autori ir Pļaviņu Mākslas skolas audzēkņi. Izstādē varēja aplūkot gleznas dažādās tehnikās, keramikas darbus, pat mākslinieciski apdrukātus T kreklus. Redzētais skolēniem bija īsts pārsteigums. Maijas Komarovskas (9.kl.)pārdomas pēc brauciena  – “Mākslas izstāde man likās ļoti pozitīva un enerģiska, katrs darbs bija atšķirīgs, smalki izstrādāts un spilgts, dažs pat galvu reibinošs un neparasts. Pēc šīs izstādes es saprotu, ka arī esmu spējīga uz daudz ko vairāk, nekā tikai uz parastu ķēpāšanos ar krāsām. Izstādē redzētais mani pamudinās izmēģināt ko jaunu”.

Maksl_pas1

Pēc izstādes apmeklējuma sarīkojām fotosesiju pie Jēkabpils Vecpilsētas laukuma Lieldienu zaķiem. Kuri vēlējās, varēja nosvērties blakus uzstādītajos interesantajos svaros.
Tālāk devāmies uz Koknesi, bet pa ceļam piestājām Liepkalnos, lai izbaudītu Lieldienu gaisotni skaisti iekārtotajā maizes ceptuves apkārtnē. “Tiklīdz izkāpām no autobusa, manā sejā ielija smaids, jo skatam pavērās Daugavas plašums un skaistā apkārtne.” Tā raksta Eva Madlinska (7.kl.).
Koknesē uzmeklējām  Mazo kāpu. Sen bijām dzirdējuši par šo amatniecības centru, bet tagad paši gribējām visu dzirdēt un redzēt. Centra saimniece Inese Kāpiņa mūs aicināja mājīgajās telpās,  pastāstīja par savu amatu.  Bet tad kāpām ēkas 2. stāvā, lai redzētu ādas amatniecības darbnīcu. Tur paši savām rokām izgatavojām atslēgu piekariņus no ādas. Dzirdējām daudz interesanta par amatnieka darbu, dažādu dzīvnieku ādām. Laiks paskrēja nemanot. Turpat Mazajā kāpā pie liela saimes galda tikām cienāti ar zāļu tēju un ēdām līdzpaņemtās picas.
Maija par ekskursiju raksta “Mazajā kāpā bija  interesanti un iedvesmojoši. Man šī diena bija superīga, aizraujoša un emocijām piepildīta”.
Paldies vienmēr pozitīvajam šoferītim Andrim Karlsonam un direktora vietniecei Mudītei Auliņai par  doto iespēju jauki pavadīt dienu.

Skolotājas Žanna Malašenoka, Malda Sokolovska

This entry was posted in Fotogalerija, Raksts. Bookmark the permalink.