Vecbebri atkal finālā

18.februārī Smiltenes tehnikumā notika Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursu

,, Ēdināšanas pakalpojumi “ un ,, Viesmīlības pakalpojumi” pusfināls.

Konkursa galvenie mērķi – dot iespēju dalībniekiem parādīt zināšanas, prasmes un iemaņas izvēlētajā profesijā,  veicināt izpratni par profesionālās izglītības nozīmīgumu Latvijas tautsaimniecībā, sekmēt profesionālās izglītības attīstību, veicināt sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm, iepazīstināt audzēkņus ar jaunākajām tehnoloģijām, kā arī – rosināt pieredzes apmaiņu starp profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem un pedagogiem.

aija2

Katru izglītības iestādi vai tās struktūrvienību varēja pārstāvēt viens audzēknis. Konkursā “Ēdināšanas pakalpojumi” par iespēju iekļūt finālā sacentās jaunieši no Priekuļu tehnikuma, Valmieras tehnikuma, Mālpils profesionālās vidusskolas, Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas, Aizkraukles profesionālās vidusskolas, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu teritoriālās struktūrvienības, Smiltenes tehnikuma Alsviķu teritoriālās struktūrvienības, Smiltenes tehnikuma, Rēzeknes tehnikuma, Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas,  Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālās struktūrvienības.

Konkursa uzdevums bija pagatavot dzidro dārzeņu buljonu ar pastu. Pastas mīkla un izstrādājumi no tās jāpagatavo konkursantam pašam. Otrs uzdevums –pagatavot pamatēdienu, kura tapšanā jāizmanto laša fileja un topinambūrs, kā arī ,,melnās kastes” produkts- lillā kāposts, par kuru jaunieši uzzināja tikai konkursa laikā, Katrs ēdiens bija jāpagatavo divām porcijām un jāpasniedz vienlaicīgi žūrijai. Ēdiena sastāvā kā minimums vajadzēja iekļaut vienu cieti saturošu piedevu, mērci un divus dārzeņus. Uzdevuma veikšanai bija atvēlētas divarpus stundas.

aija 5

Mūsu skolu konkursā pārstāvēja 4 kursa audzēkne Aija Ruža un ieguva 2 vietu. Aija gatavoja Dzidro buljonu ar divkrāsu ravioli konfektēm un medū ceptu lasi ar divu veidu biezeņiem un karstajiem salātiem. Grūtākais visiem konkursantiem bija iekļauties noteiktā laikā, jo neiekļaušanās gadījumā konkursants tiek pie žūrijas pēdējais. Līdz ar to ēdiens zaudē kvalitāti. Aijai izdevās pierādīt savas prasmes darba organizēšanā , koncentrēšanās spējas, komunikācijas prasmes. Aija ir viena no labākajām audzēknēm, ar kuru viegli strādāt, jo jaunietei patīk sava izvēlētā profesija, ir dzirkstelīte acīs un aizrautība, lai nokļūtu līdz mērķim. Padomus un ieteikumus sniedza arī prakses vietā restorāna ,,Port hotel” šefpavārs Uldis Kreps un Ritvars Indriķis. Dodoties uz šo konkursu, audzēkne gribēja pierādīt, ka ir augusi profesijā un var godam aizstāvēt skolas vārdu, jo šis ir pēdējais mācību gads Vecbebros. Novēlējums Aijai – turpināt atrast un izkopt savu rokrakstu kulinārijas mākslā.

aija_konkursā(1)

26.februārā noskaidrojās visi finālisti , kuri sacentīsies Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā. Savas skolas pārstāvēs: Mācību centrs „Riman”, Vecbebru Profesionālā un vispārizglītojošā internātvidusskola, Jelgavas Amatniecības vidusskola, Kandavas tehnikums, Priekuļu tehnikums, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu struktūrvienība.

Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas profesionālo priekšmetu skolotāja Zinaida Bāra

This entry was posted in Fotogalerija, Raksts. Bookmark the permalink.