Mums katram ir iespēja padarīt pasauli labāku

14.janvārī, kad puteņoja visā Latvijā, LSK brīvprātīgie un citi interesenti kopā ar Lību Zukuli devās ekskursijā uz Rīgu. Galvaspilsētā pirmā apskates vieta – Latvijas Nacionālā bibliotēka, tur gidu pavadībā aplūkojām vareno celtni no iekšpuses. Vienu no trijām grupām izglītoja Iršu pagasta iedzīvotāja Ieva Kraukle. Paldies viņai par izsmeļošo informāciju!

IMG_2699

     Tālāk mūsu ceļš veda uz Valsts asinsdonoru centru, kur bija iespēja doties ekskursijā pa iestādi un redzēt savām acīm, kā notiek asins ziedošanas process, kā nodotās asinis tiek sadalītas komponentos un uzglabātas, kā arī uzzināt par to,kā šie komponenti nonāk līdz pacientiem.

     Pusdienās devāmies uz atpūtas centru”Lido”. Daži no ekskursantiem šeit bija pirmo reizi.

     Vēlāk jau devāmies uz sociālās aprūpes centru ”Pārdaugava”, kur savu uzvedumu ”Īsa pamācība mīlēšanā” rādīja Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas 4. un 8. klases audzēkņi. Pēc priekšnesuma dziedājām dziesmas par ziemu, sniegu un,protams, svētkiem, kā arī mielojāmies ar konfektēm un piparkūkām. Šeit viesojāmies jau otro reizi. Daži iemītnieki mums izrādīja savas istabiņas, kur viņi dzīvo divatā. Pansionātā mājvietu sev raduši ap 60, diemžēl tikai 19 no viņiem ir staigājoši. Ciemošanās reizē sastapām arī Ainu Nastaju, kundzi, kura reiz mācījusies Vecbebros un dzīvojusi Koknesē. Viņa izteica vēlēšanos, ka labprāt saņemtu kādu vēstuli no saviem paziņām, lai laiks šeit paietu ātrāk.

     Arī bērni kārtējo reizi padomāja par to, cik dzīve un cilvēki ir dažādi,kā arī apstākļi un iespējas, kādos mēs dzīvojam.

     Mums katram ir iespēja padarīt pasauli labāku, darīt to, kas patīk, ko vislabāk māk un prot, kā arī vienlaikus palīdzēt un sagādāt prieku tiem, kuri nonākuši grūtībās.

Daiga Andersone,
VPIV skolotāja

This entry was posted in Fotogalerija, Raksts. Bookmark the permalink.