Ēdināšanas pakalpojumi
Kods: 33811021
Licences Nr.: P-12234
Izsniegšanas datums: 21.08.2015.
Kvalifikācija: Ēdināšanas pakalpojumu speciālists
Nodarbinātības apraksts
Ēdināšanas servisa speciālists vada ēdināšanas uzņēmuma ražošanas un apkalpošanas procesus, organizē uzskaiti un atskaiti, plāno un organizē darba uzdevumu izpildi, kontaktējas ar viesiem, pieņem pasūtījumus, organizē pasūtījumu izpildi, sastāda ēdienkarti un veic kalkulāciju, sadala darba uzdevumus, kontrolē to izpildi.
Uzņem ar pamatskolas izglītību
Apmācības ilgums 4 gadi, iegūst profesionālo vidējo izglītību
Ēdināšanas pakalpojumi
Kods: 32a811021
Licences Nr.: P-11240
Izsniegšanas datums: 05.03.2015.
Kvalifikācija: Konditors
Nodarbinātības apraksts
Konditors sagatavo izejvielas darbam, gatavo rauga un bezrauga mīklas, to izstrādājumus, pildījumus un apdares pusfabrikātus, noformē konditorejas izstrādājumus. Konditors strādā konditorejas cehos un ēdināšanas uzņēmumos, kur gatavo konditorejas izstrādājumus.
Uzņem ar pamatizglītību vai vidējo izglītību vecumā no 17 līdz 29 gadiem.
ESF budžets. Saņem ESF mērķstipendiju – 71,14 līdz 113,83 EURO.
Apmācības ilgums 1 gads, iegūst profesionālās kvalifikācijas apliecību.
Restorānu pakalpojumi
Kods: 35b11041
Licences Nr.: P-11241
Izsniegšanas datums: 05.03.2015.
Kvalifikācija: Restorānu pakalpojumu speciālists
Nodarbinātības apraksts
Restorāna pakalpojumu speciālists strādā ēdināšanas uzņēmumos, veic viesu apkalpošanas plānošanu un organizēšanu, ievērojot viesu vēlmes, izmantojot profesionālās zināšanas un prasmes dzērienu, ēdienu piedāvāšanā, izvēlē un pasniegšanā. Restorāna servisa speciālists ir atbildīgs par viesu apkalpošanas izpildi pasākumos, komunicējas valsts valodā, divās svešvalodās. Restorāna servisa speciālists var veikt komercdarbinieka pienākumus, kas saistīti ar produkcijas ražošanu un realizāciju, viesu apkalpošanu, materiālo vērtību un saimnieciskās darbības uzskaiti un kontroli. Spēj veikt vidējā posma vadītāja pienākumus ēdināšanas servisā, organizēt darbu, veikt izpildes kontroli un vadīt individuālo uzņēmumu. Ir sagatavots kvalificētam darbam ēdienu pasniegšanā un viesu apkalpošanā restorānos, kafejnīcās un bāros, prot klāt galdus un apkalpot viesus, pārzina ēdienu un dzērienu pasniegšanu.
Uzņem ar vidējo izglītību vecumā no 17 līdz 29 gadiem.
ESF budžets. Saņem ESF mērķstipendiju – 71,14 līdz 113,83 EURO.
Apmācības ilgums 1,5 gadi, iegūst profesionālās kvalifikācijas apliecību.
Pārtikas produktu tehnoloģija
Kods: 33541011
Licences Nr.: P – 11242
Izsniegšanas datums: 05.03.2015.
Kvalifikācija: Pārtikas produktu ražošanas tehniķis
Nodarbinātības apraksts
Ražošanas tehniķis ir spējīgs veikt tehniskās un tehnoloģiskās darbības, kas saistītas ar pārtikas produktu ražošanu, palīdzēt pārtikas tehnologiem vai inženieriem vākt datus, veikt analīzes un piedalīties ražošanas metožu plānošanā, pielietot teorētiskās un praktiskās zināšanas, risinot drošu un ekonomisku personāla, izejvielu un iekārtu izmantošanu.
Uzņem ar pamatskolas izglītību
Apmācības ilgums 4 gadi, iegūst profesionālo vidējo izglītību.